Florin Prunea a revenit pe sinteticul lui Vasile Jula

Revenit în Sălaj pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă alături de familia soţiei sale, Lidia, năcută în satul Sântămărie, fostul component al Generaţiei de Aur, Florin Prunea, nu a ratat nici în acest an ocazia de a juca o partidă amicală de fotbal la Compexul Sportiv „Divino”. Dacă în partida de anul trecut a evoluat şi administratorul bazei sportive, Vasile Jula, fostul fundaş din Liga I a privit meciul de duminică de pe margine, din cauza unei accidentări.
A fost o partidă în care au evoluat foşti şi actuali juniori ei echipei FC Zalău, foşti juniori ai clubului Viitorul, arbitri, profesori şi poliţişti, dar şi câteva rude ale fostului portar din Generaţia de Aur.
„Am mulţi prieteni aici şi în fiecare an îmi petrec sărbătorile în Sălaj. E bine că ne întâlnim şi la o miuţă, pentru a mai da jos din kilograme înainte de sărbători. Revelionul îl voi petrece la o pensiune din Zalău, iar Crăciunul la Sântămărie, cu finii mei şi cu rudele soţiei”, ne-a dezvălui Florin Prunea.
Preşedinte executiv la CSMS Iaşi de aproape un an, fostul portar al echipei naţionale consideră că gruparea ieşeană putea avea un parcurs mai bun în Liga I. „La Iaşi este loc şi de mai bine. S-a simţit impactul cu Liga I, mai ales că noi nu am reuşit să facem niciun transfer. La început am avut şi un program foarte încărcat dar, avansând în competiţie, jucătorii au văzut că nu este o diferenţă atât de mare între Liga a II-a şi Liga I”.
Florin Prunea vorbit şi despre fotbalul din Zalău. „Îmi pare rău că se bat paşii pe loc de patru ani. Am citit prin ziarele locale că s-ar dori aducerea lui Ionel Ganea la Zalău. Ar fi păcat dacă nu s-ar realiza acest lucru, pentru că Ganea este un om care respiră pentru fotbal şi ar atrage probabil şi alţi oameni de afaceri lângă echipă. Eu sunt prieten şi cu Marius Paşca. El a lucrat foarte bine şi cred că o face la fel de bine în continuare, dar cred că venirea lui Ganea la Zalău ar fi fost un imbold pentru toată lumea”.
Prunea şi-a început cariera de fotbalist la Dinamo Bucuresti, în 1985, însă trei ani mai târziu s-a transferat la Universitatea Cluj, în oraşul de la poalele Feleacului cunoscând-o şi pe Lidia. În 1991 a câştigat alături de Universitatea Craiova atât titlul de campion, cât şi Cupa României. În 1992 a revenit la Dinamo, unde a fost titular timp de saşe sezoane.
În străinătate, a evoluat la trei echipe: Erzurumspor (Turcia), Litex Loveci (Bulgaria) şi Skoda Xanthi (Grecia).
A strâns 40 de selecţii pentru prima reprezentativă a Romaniei, alaturi de care a jucat la două Campionate Mondiale (1994 şi 1998) şi două Campionate Europene (1996 şi 2000).

3 Thoughts to “Florin Prunea a revenit pe sinteticul lui Vasile Jula”

  1. Anonim

    LA O SPRIT IN PRIMUL RAND

  2. Anonim

    LA UN SPRIT IN PRIMUL RAND

  3. Anonim

    iar s-a imbatat ca porcu

Leave a Comment